Author Alarm Blog

Τεχνολογία IGLA

Ρώσικο αντικλεπτικό σύστημα με τεχνολογία Canbus. Προσθέτει κρυπτογραφημένο κωδικό PIN στο αυτοκίνητο με δυνατότητα εισαγωγής του από τα εργοστασιακά κουμπιά του αυτοκινήτου, καθιστώντας το, το ασφαλέστερο σύστημα τόσο για τον οδηγό όσο και για τα ηλεκτρονικά του οχήματος αφού ακινητοποιεί το όχημα χωρίς να κόβονται καλώδια.

Τα immobilizers της σειράς IGLA καθιστούν αδύνατη την κλοπή του αυτοκινήτου από το γκαράζ ή το σημείο στάθμευσης, καθώς και από την βίαιη “αρπαγή” (hijack) ή κατάληψη του αυτοκινήτου με τον κινητήρα εν λειτουργία. Ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος είναι πολύ απλός: το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί ΜΟΝΟ όταν αναγνωρίσει τον οδηγό/ιδιοκτήτη, αλλιώς σβήνει τον κινητήρα. Χρησιμοποιεί τεχνολογίες παρόμοιες με τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να ενσωματώνεται πλήρως στο αυτοκίνητο και να το καθιστά “αόρατο”, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε προσπάθεια κλοπής να οδηγείται σε αποτυχία.

Το Απόλυτο αντικλεπτικό σύστημα, ακόμα και όταν ο κλέφτης έχει κλέψει ή αντιγράψει τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας.

Εργοστασιακός χειρισμός

Το σύστημα είναι τελείος κρυφό και αθόρυβο. Δεν χρειάζονται πρόσθετα κουμπιά  και έχτρα διακόπτες, που αλλοιώνουν το στυλ και την αισθητική του εσωτερικού του αυτοκινήτου σας. Ο κωδικός PIN εισάγεται εύκολα από τα εργοστασιακά κουμπιά του αυτοκινήτου π.χ. διακόπτες ηλεκ. παραθύρων ή τα κουμπιά έντασης φωνής ή αλλαγής σταθμού στα χειριστήρια τιμονιού κ.α., και με δυνατότητα συνδυασμού μεταξύ τους, επίσης το PIN μπορεί να αλλάζει από τον ιδιοκτήτη κατ’επανάληψη. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα, προσωρινής ή διαρκείας απενεργοποίησης του αντικλεπτικού π.χ. για χρήση συνεργείου. Η απενεργοποίηση απαιτεί την γνώση του κωδικού PIN.

Ελάχιστη Παρέμβαση

Το IGLA είναι κατασκευασμένο να χρησιμοποιεί την τεχνολογία CanBus του κατασκευαστή, εξασφαλίζοντας την ελάχιστη παρέμβαση στη καλωδίωση και την πλήρη ενσωμάτωσή του με τα άλλα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου, σαν εργοστασιακό.

 

Αόρατη προστασία

Η συσκευή είναι τόσο μικροσκοπική που κρύβετε σε οποιοδήποτε σημείο του αυτοκινήτου, αόρατη εγκατάσταση. Επιπλέον, η παρουσία του IGLA στο ηλεκτρικό σύστημα δεν μπορεί να εντοπιστεί ακόμα με διαγνωστικό εξοπλισμό, αόρατη ανίχνευση. Αξίζει να σημειωθεί οτι δέν επηρεάζεται απο τα διάφορα GSM jammer – Anti-tracking συστήματα που χρησιμοποιούν οι κλέφτες, προκειμένου να “ταπώσουν” το οποιοδήποτε σήμα επικοινωνίας μεταξύ του αυτοκινήτου και του ιδιοκτήτη. Δεν θα επιτρέψει ακόμη και στον πιο High-tech κλέφτη με τον εξοπλισμό του, να παρακάμψουν την προστασία του.

Πρόσθετη άνεση

Εκτός από τις βασικές λειτουργίες ασφαλείας, το IGLA παρέχει επιπλέον λειτουργίες βελτιώνοντας το επίπεδο άνεσης του οδηγού. Ανεβάζει αυτόματα όλα τα παράθυρα, κλείνει τους ηλεκτρικούς καθρέπτες σε σχέση με τις προδιαγραφές του εκάστοτε αυτ/του.

Σύστημα προστασίας κατά της κλοπής, IGLA, είναι ο τέλειος συνδυασμός της αξιοπιστίαςλειτουργικότητας και την ίδια στιγμή ευκολίας στη χρήση. Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, που εγγυάται την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας.

Τεχνολογία

Το IGLA είναι ένα “έξυπνο” σύστημα, που προσφέρει δύο τρόπους αντικλεπτικής προστασίας.

Ο πρώτος τρόπος PIN CODE, καθιστά αδύνατη την κλοπή του παρκαρισμένου οχήματος. Λειτουργία που αποτρέπει την εκκίνηση του κινητήρα χωρίς την εισαγωγή του μυστικού κωδικού PIN, ακόμα και όταν ο κλέφτης έχει τα κλειδιά του αυτοκινήτου. (No code – No drive).

Ο δεύτερος τρόπος, ενσωματώνει τη τεχνολογία προστασίας κατά της βίαιης κλοπής των αυτοκινήτων ANTI-HIJACKING. Τεχνολογία κατασκευασμένη με γνώμονα την προσωπική ασφάλεια του οδηγού, προστατεύοντας εσάς και την οικογένειά σας, ενώ χρησιμοποιώντας καινοτόμες λειτουργίες, διασφαλίζει ότι ο οδηγός μπορεί να ανακτήσει το όχημα του.

H ενεργοποίηση γίνεται αυτόματα με το άνοιγμα της πόρτας του οδηγού και το κινητήρα εν λειτουργία. Αξίζει να σημειωθεί και η προστασία που προσφέρει από την λεγόμενη “γρήγορη αρπαγή”, δηλαδή τη κλοπή, ενώ είστε έξω από το αυτοκίνητο χωρίς να σβήσετε τον κινητήρα ή να έχετε αφήσει τα κλειδιά μέσα στο αυτοκίνητο.

Όποιος και αν είναι ο τρόπος, προκειμένου να εξουδετερωθεί η αντικλεπτική προστασία του IGLAο δράστης πρέπει να γνωρίζει τον κωδικό PIN.

Επιπλέον έχει την δυνατότητα να κλειδώνει τη θύρα διάγνωσης OBD, αποτρέποντας τον προγραμματισμό/κωδικοποίηση πρόσθετων κλειδιών, μέθοδο που χρησιμοποιούν οι τελευταίας γενιάς κλέφτες, η εξέλιξη βλέπετε. Δε χρειάζεται να απεγκαταστήσετε το οποιοδήποτε σύστημα συναγερμού έχει το αυτοκίνητό σας, εργοστασιακό ή εμπορίου, αφού μπορείτε να προσθέσετε το IGLA αναβαθμίζοντας το επίπεδο προστασίας του αυτοκινήτου σας απο απλό συναγερμό, στην απόλυτη αντικλεπτική προστασία

Το IGLA είναι μια “μικρή κλειδαριά” η οποία θα σας προστατεύσει από μεγάλο πρόβλημα.

Διαβάστε Επίσης:

OBD Block για επιπλέον προστασία!

Τί είναι το OBD;

Ένας απο τους πιο δημοφιλής τρόπους κλοπής αυτοκινήτων είναι μέσω της μή εξουσιωδοτημένης σύνδεσης στην διαγνωστική φύσα OBD και διαχείριση της μέσω λογισμικού με σκοπό να ξεπεράσει το σύνολο των μέτρων προστασίας του αυτοκινήτου

Ο σύνδεσμος OBD-II βρίσκεται στην πλευρά του συνοδηγού και επίδοξοι κλέφτες μπορούν να συνδεθούν με ευκολία σε αυτό. Έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου, είναι πλέον δυνατό να δώσουν απλές εντολές στο αυτοκίνητο

π.χ. Κάνε εκκίνηση της μηχανής

Που χρησιμεύει το OBD Block;

Το OBD Block έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την διαγνωστική φύσα OBD του αυτοκινήτου απο την μή εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Αποτελείται απο ένα κλειδί και ένα ασύρματο ρελέ. Ένα μοναδικό ψηφιακό κλειδί καταγράφεται στην μνήμη του ασύρματου ρελέ, το οποίο σου επιτρέπει την πιστοποίηση του μοναδικού αντάπτορα απο το κιτ. Το ρελέ εγκαθίσταται εντός της καλωδίωσης

Το ασύρματο ρελέ εγκαθίσταται εντός της διαγνωστικής φύσας του αυτοκινήτου και ο αντάπτορας παραμένει με τον ιδιοκτήτη. Οταν ο αντάπτορας συνδεθεί στην φύσα OBD-II, ελέγχει την συμβατότητα μεταξύ του ηλεκτρονικού και του ψηφιακού κλειδιού

Ξεχωριστή εγκατάσταση ηλεκτρονικού κλειδιού και OBD BLOCK

Μια πρόσθετη αναλογική έξοδος αποκλείει οποιαδήποτε κυκλώματα για την εκκίνηση του κινητήρα

Η πιθανότητα μπλοκαρίσματος επί της αναλογικής εξόδου πρόσθετων γραμμών

Η διάσπαση των δύο διαγνωστικών αυξάνει την προστασία

Διαβάστε Επίσης: